خانه کامپیوتر شیوه فریز کردن کامپیوتر

شیوه فریز کردن کامپیوتر

بعد از اینكه ویندوز جدید و سر حالی بر روی كامپیوتر ها نصب كردیم و همه تنظیمات مورد نیاز را انجام داده و همه نرم‌افزارهای مورد نیاز كاربران را نصب كردیم و خیالمان راحت شد كه این ویندوز، ویندوزی است كه جواب‌گوی نیاز كاربران عمومی این مكان است، آن ویندوز را با نرم افزار  Freeze می‌كنیم.
به این معنا كه تا وقتی كه این نرم‌افزار فعال است، كاربر هر تغییری كه خواست می‌تواند بر روی آن اعمال كند، اما بعد از یك بار Reset كردن كامپیوتر (یعنی زمانی كه كار كاربر با آن كامپیوتر تمام شد)، ویندوز به حالتی برمی‌گردد كه در آن حالت فریز شده است!
جالب است نه؟
به عبارت دیگر، كاربر مجاز است هر كاری كه خواست بر روی سیستم انجام دهد، اما شما خیالتان راحت است كه بعد از یك بار Reset كردن ویندوز، تمامی تنظیمات، به حالت اولیه برمی‌گردد و دیگر نیازی نیست كه بعد از اتمام كار كاربر بروید و یكی یكی تنظیمات را به حالت اول برگردانید تا برای استفاده كلاس بعد یا استاد بعد، یا فرزندتان با مشكل مواجه نشوید.

و اما اسم این نرم‌افزار حیاتی Deep Freeze است. حجم آن هم بسیار پایین است.

ما آموزشی از نحوه‌ی استفاده از این نرم‌افزار ارائه می‌كنیم و جداً خواهش می‌كنیم این نرم افزار را به دیگران معرفی کنید تا خیالان برای همیشه راحت شود.

نحوه‌ی نصب Deep Freeze:

نرم‌افزار Deep Freeze را دانلود كنید و همانطور كه گفته شد، بعد از اینكه همه تغییرات لازمه را اعمال كردید،‌ آن‌را برای اجرا دابل‌كلیك كنید. البته این به این معنی نیست كه شما بعداً دیگر نمی‌توانید هیچ تغییری بر روی ویندوز بدهید، بعداً روش غیرفعال كردن این نرم‌افزار را هم توضیح خواهیم داد.
قبل از اجرای مراحل نصب، حتماً همه پروژه‌های خود را ذخیره كنید و برنامه‌ها را ببندید، چون ویندوز خود به خود Reset خواهد شد و ممكن است اطلاعات شما از بین برود.

نرم افزار Deep Freeze
نرم افزار Deep Freeze

در مرحله اول باید تعیین كنید كه قرار است كدام درایوهای هارد شما Freeze شوند. پیشنهاد می‌كنیم همه درایوها به جز یكی از آن‌ها را Freeze كنید. در این حالت كاربر بر روی هر درایوی كه فایل یا پوشه‌ای ایجاد كند، حذف خواهد شد. فقط یك درایو (ترجیجاً آخرین درایو) را برای كارهای ضروری Freeze نكنید.

برای انتخاب یا عدم انتخاب یك درایو، چك‌باكس كنار آن را فعال یا غیرفعال كنید.

بر روی Install كلیك كنید تا به مرحله بعد بروید.

در سمت چپ گزینه I accept را انتخاب كنید و در سمت راست بر روی Next كلیك كنید.

در مرحله آخر هستید، تنها كافی‌ است بر روی Finish كلیك كنید تا نرم‌افزار نصب شده و ویندوز دوباره راه‌اندازی شود.

بعد از اینكه ویندوز دوباره بالا آمد، پیغامی مبنی بر اینكه آیا مایلید بر روی نرم‌افزار پسورد بگذارید یا خیر ظاهر می‌شود كه بهتر است Yes را انتخاب كنید.

پسورد برای این است كه كاربران نتوانند بدون خواست شما این نرم‌افزار را غیرفعال كنند و دوباره همان آش و همان كاسه، اگر این پنجره ظاهر نشد، مهم نیست، بعداً خواهیم گفت كه چطور پسورد برای نرم‌افزار تعریف كنید.
پس، بر روی Yes كلیك كنید و پسورد دلخواهتان را دو بار در كادرهای مربوطه تایپ كنید.

اگر به كنار ساعت ویندوز دقت كنید، یك آیكون خاكستری رنگ می‌بینید كه نشانه فعال بودن این نرم‌افزار است. از این پس هر تغییری (حتی پاك كردن فایل‌های مهم یا Remove كردن نرم‌افزارها) در ویندوز انجام دهید، بعد از یك بار Reset شدن ویندوز، همه چیز سر جای خودش بر می‌گردد.

غیرفعال كردن نرم‌افزار

طبیعتاً به خاطر حساس بودن نرم‌افزار، نباید به همین راحتی‌ها بتوان آن‌را غیرفعال كرد و همین‌طور هم هست. برای غیرفعال كردن این نرم‌افزار باید كلیدهای تركیبی Ctrl+Alt+Shift+F6 را بفشارید.
با این كار، پنجره‌ای باز می‌شود. اگر پسوردی تعریف كرده‌اید،‌ آن‌را وارد كنید، ‌در غیر این‌صورت فقط بر روی OK كلیك كنید تا محیط ساده و كوچك برنامه باز شود.

نرم افزار Deep Freeze
نرم افزار Deep Freeze

برای این‌كه نرم‌افزار را غیرفعال (Thawed) كنید، باید در تب Boot Control گزینه سوم یعنی Boot Thawed را انتخاب كنید. حالا اگر یك بار ویندوز را Reset كنید، خواهید دید كه بر روی آیكون نرم‌افزار در System Tray یك علامت قرمز رنگ چشمك می‌زند و این، به معنی غیرفعال بودن نرم‌افرار است. در زمان غیرفعال بودن نرم‌افزار، همه تغییرات همانند قبل، ثبت می‌شوند.

با گزینه دوم (Boot Thawed on next n restarts) می‌توانید تعیین كنید كه نرم‌افزار تا چند بار Reset شدن ویندوز، غیرفعال باشد. به طور مثال اگر عدد ۵ را وارد كنید، كاربری كه با كامپیوتر كار می‌كند، تا ۵ بار می‌تواند ویندوز را Reset كند و تغییرات لازمه را اعمال كند، بعد از ۵ بار، نرم‌افزار دوباره فعال می‌شود و ویندوز Freeze می‌شود.

اگر نتوانسته‌اید پسوردی برای نرم‌افزار تعریف كنید، با استفاده از تب Password و دو بار وارد كردن یك كلمه عبور، نرم‌افزار دارای یك پسورد می‌شود.

توجه: برای Remove كردن این نرم‌افزار از روی سیستم، باید ابتدا به حالت Thawed بروید (یعنی ابتدا نرم‌افزار را غیرفعال كنید و یك بار سیستم را Reset كنید) و سپس بر روی فایل نصب نرم‌افزار دابل‌كلیك كنید. در این حالت دكمه Install به Uninstall تبدیل شده است. بر روی ان كلیك كنید تا این نرم‌افزار پاك شود.

پیشنهاد می‌شود تنها برای كارهای ضروری این نرم‌افزار را غیرفعال كنید و بعد از غیرفعال كردن، حواستان باشد كه قبل از اعمال تغییرات كاربران، دوباره آن‌را فعال كنید.

مطمئناً با استفاده از این نرم‌افزار اولاً نیاز به نظارت بسیار كمتر خواهد شد و ثانیاً مشكلاتی كه موجب می‌شود دائماً ویندوز عوض شود، كمتر پیش خواهد آمد.

موفق باشید؛

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

آخرین دیدگاه‌ها